За 11 дни Джеф Безос е продал акции на Amazon за $4.1 млрд.

Стъпката е част от плана му за финансиране на космическата компания Blue Origin

Снимка: БТА
20:57 13.02.2020
Джеф Безос е продал акции на Amazon на стойност 4.1 млрд. долара през последните 11 дни, съобщава CNBC. 

В петък изпълнителният директор на Amazon продаде акции за близо 580 млн. долара, сочат данните на Комисията за ценни книжа и борси. Това се случи, след като в сряда се раздели с дялове за 1.65 млрд. долара и с други за 1.8 млрд. долара между 31 януари и 3 февруари, според документите на SEC. 

Сделките са част от предварително изготвен план. Безос ускори продажбите на акции през последните години. Миналия август продаде дялове за около 2.8 млрд. долара. Големи блокове бяха продадени и през 2017 г. и 2016 г. 

По-рано Безос заяви, че планира да продава по около 1 млрд. долара акции на Amazon годишно, за да финансира своята космическа компания Blue Origin. Известен капитал е заделен и за фонда Day One Fund – организация, фокусирана върху подобряването на възможностите за образование сред общности с ниски доходи.  Миналия ноември фондът отпусна 98.5 млн. долара безвъзмездна помощ. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акции | продава | Amazon | Джеф Безос | Blue Origin

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини