Защо 2 януари ще е най-натовареният ден за UPS

Онлайн търговията овласти клиентите, давайки им възможност по-лесно да пазаруват и връщат стоки

Снимка: UPS
20:40 05.11.2019
UPS очаква бум на електронната търговия този празничен сезон, респективно повече закупени и върнати стоки от всякога. Компанията обяви прогнозните си данни за трафика, като изчисли, че ще обработва по над 1 млн. пакета за връщане дневно през декември. Това рекордни темпове, които се очаква да продължат и през новата година, пише CNN. 

Повишаването на върнати стоки ще е предимно вследствие на увеличената употреба на сайтове за електронна търговия, посочва в съобщение до медиите UPS. Причината е, че онлайн пазаруването улеснява клиентите да получават и изпращат обратно пакети. „Изминаха дните, в които връщането на стоки бе изолирано до януари, днешните потребители имат възможност да изпращат пакети обратно до търговците през целия сезон“, се казва още в изявлението на главния маркетинг директор на UPS Кевин Уорън. 

През ноември и декември ваканционните продажби на дребно се очаква да нараснат между 3.8% и 4.2% спрямо същия период на 2018 г., сочат прогнозните данни на Националната федерация за търговия на дребно в САЩ. В онлайн пространството вече активно текат маркетингови и рекламни кампании, призоваващи потребителите да купуват подаръци отрано. 

До седмица преди Коледа UPS прогнозира, че ще трябва да се справя с около 1.6 млн. пратки за връщане дневно. Пикът обаче се очаква да бъде бъде на 2 януари – известен в търговията на дребно като „Национален ден за връщане на стоки“. 

Във втория ден от новата година UPS прогнозира, че ще трябва да се справи с връщането на 1.9 млн. стоки. Това е 26% увеличение спрямо предходната година. 

Връщането на стоки, купени от електронни магазини, по традиция е по-често срещано явление спрямо това в традиционните магазини. Около Коледно-новогодишните празници се наблюдава по-голям скок. Само през 2018 г. американците например са похарчили 126 млрд. долара онлай през празничния сезон, което е с 14% повече спрямо година по-рано, когато сумата възлиза на 108 млрд. долара. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пратки | UPS | връщане на стоки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини