Найденов препоръчва наследника му да е експерт

Cлужебният министър на земеделието е важен, защото ще трябва да довърши преговорите за новата ОСП, заяви министърът на земеделието в оставка

15:22 05.03.2013

Запознал съм президента Росен Плевнелиев със състоянието на сектора. Препоръчах му наследника ми да е експерт, тъй като той ще трябва да договори окончателно правилата за максимално усвояване на европейските средства. Това заяви министърът на земеделието и храните в оставка Мирослав Найденов на откриването на Международното селскостопанско изложение „Агра 2013” в Пловдив.

„Много се надявам на точния избор на президента Росен Плевнелиев за служебен министър на земеделието, тъй като той трябва да довърши преговорите за Общата селскостопанска политика  през следващия програмен период 2014-2020 г.”, коментира Найденов.

„Ние договорихме 2,4 млрд. евро повече за българското земеделие през следващия програмен период 2014-2020 г., като цялата сума за сектора става 7,5 млрд. евро. Правилата за усвояване на тези средства трябва да се договорят до юли в рамките на ирландското председателство на ЕС, посочи министърът. Дано екипът от експерти в министерството да бъде оставен да си свърши работата”, добави още той.

При откриването на изложението Найденов отбеляза, че тази година участниците в него са повече. „Оставяме много хубаво наследство на следващия министър. Това, което виждам е амбиция за едно модерно земеделие, което ни връща на онези пазари, на които сме били  и ще бъдам отново”, заяви още министърът при откриването на изложението. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Мирослав Найденов | Росен Плевнелиев | експерт