Николай Вълканов и Елза Маркова са Мистър и Мисис Икономика 2012

Раздадоха Оскарите на бизнеса на бляскава церемония в Националния исторически музей

20:06 28.11.2012

Председателят на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг” Николай Вълканов е тазгодишният носител на наградата „Мистър Икономика". Изпълнителният директор на "Белла България" Елза Маркова пък стана „Мисис Икономика 2012”.

Бизнес оскарите бяха раздадени на бляскава церемония в Националния исторически музей. А двете големи награди връчи министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев.

45 мениджъри и собственици на компании се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса на сп. "Икономика" и www.economic.bg. Освен двамата големи победители, номинирани за приза „Мистър Икономика” бяха Васил Кънев, Антон Петров, Иван Чолаков и Красимир Узунов, а за „Мисис Икономика” - Данета Желева, Саша Безуханова и Теодора Георгиева. Носителите на Оскарите на бизнеса бяха избрани от жури, съставено от 33-ма експерти в икономиката и финансите.

Освен Мистър и Мисис Икономика, със златна статуетка "Рибарят и златната рибка" на Ставри Калинов си тръгнаха още деветима победители във всяка от обновените категории на конкурса.

Наградата „За принос в развитието на индустрията” получи Никола Треан, изпълнителен директор на медодобивния комбинат в Пирдоп "Аурубис България". Призът той получи от миналогодишния носител на наградата Кирил Домусчиев.

За „Принос в развитието на аграрния сектор” бе отличен Иван Ангелов, управител на "Градус". Златна статуетка "Рибарят и златната рибка" и грамота му бяха връчени от Валерий Тодоров, генерален директор на БНР.

Асен Ягодин, изпълнителен директор на "Българска банка за развитие" АД, получи наградата за „Принос в развитието на малкия и среден бизнес”. Призът му бе връчен от Данчо Данчев, който е миналогодишния носител на наградата в сектор „Търговия и услуги”.

Победител в категорията „За принос в развитието на туризма” стана Ветко Арабаджиев, собственик на "Виктория Груп". Наградата му бе връчена от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на "Пощенска банка", бе отличена в банковия сектор. Статуетката си тя получи от генералния директор на БНТ Вяра Анкова.

Награда „За принос в развитието на небанковия финансов сектор” взе главният изпълнителен директор на ПОК "Доверие" Даниела Петкова. Тук призът бе връчен от Стоян Мавродиев, който е миналогодишния носител на наградата във финансовия сектор.

„За принос в развитието на Информационните и комуникационните технологии (ИКТ)” отличието бе връчено на Огнян Траянов, изпълнителен директор на "ТехноЛогика". Статуетката си той получи от Гергана Паси, която е определена за българския дигитален шампион по инициатива на Европейската комисия.

Тази година бяха раздадени и три специални награди. Първата от тях бе за „Финансово отговорна компания” и бе връчена на Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация” София. Призът той получи от Адам Сотков, оперативен директор на колекторската фирма "С.Г.Груп".

Втората специална награда на конкурса получиха Турските Авиолинии (Turkish Airlines Inc), които бяха обявени за „Специален партньор на бизнеса” . Отличието те получиха заради откритите само през 2012 г. полети до над 20 нови дестинации, с което Турски Авиолинии става авиокомпанията, изпълняваща полети до най-много държави в света. Наградата бе връчена от Христо Христов, управител на „Дарик уеб” и член на журито на „Мистър и Мисис Икономика 2012”.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи третата специална награда на конкурса. Призът му бе връчен заради спечелените от неговия екип европроекти за 160 млн. лв., които община Стара Загора е инвестирала в подобряването на бизнес средата в региона и отварянето на нови работни места. Наградата си той получи от собственика на правата за конкурса "Мистър и Мисис Икономика" Боян Томов.

За доброто настроение по време на церемонията на “Мистър и Мисис Икономика”  се погрижиха квартет "Хипнотик" и "Теодосий Спасов трио". Гостите на събитието успяха да разгледат оригинала на Панагюрското златно съкровище и други археологически ценности от колекцията на НИМ.  

На връчването на наградите „Мистър и Мисис Икономика” присъстваха редица министри, дипломати, представители на бизнес и политическия елит у нас. Събитието уважиха и изпълнителят Веселин Маринов, футболният треньор Пламен Марков и поп певецът Орлин Павлов. Гостите на тазвечершната церемония се насладиха на вкуса на вината на винарска изба „Братя Минкови” и уиски "Чивас”.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | Николай Вълканов | Мистър и Мисис Икономика 2012 | Елза Маркова | Мистър Икономика | Мисис Икономика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини