Мишел Обама и дъщерите й с „нежна дипломация” в Китай

The Washington Post разкритикува първата дама за поредното "туристическо забавление"

13:47 21.03.2014

„Десантът” на първата дама на САЩ Мишел Обама, включващ майка й Мариън Робертсън и дъщерите Саша и Малия, пристигна със седмична визита в Китай. Белият дом увери, че посещението носи аполитичен характер, но се очаква и „нежна дипломация” от страна на американските дами.

Авторитетният вестник The Washington Times разкритикува „туристическите забавления на мисис Обама за сметка на американските данъкоплатци”. Изданието акцентира на това, че репортерите не придружават фамилията в това пътуване и никакви спорни въпроси между Вашингтон и Пекин няма да се повдигат. А Мишел Обама ще пътува из Поднебесната империя заедно с първата дама на Китай Пен Лиюан.

Според китайската агенция Xinhua дамите ще посетят градовете Сиан в северозападната провинция Шънси и Чънду в югозападната провинция Сичуан. „Американската страна уведоми, че Мишел Обама се надява визитата й да допринесе за хуманитарния обмен между двете страни, затова по време на престоя си в Китай вниманието й ще бъде приковано към сътрудничеството в областта на образованието и засилването на младежките връзки”, информира медията.

За целта госпожа Обама ще излезе в китайската столица с реч за културния обмен между Стенфърдския и Пекинския университети и ще говори със студентите от двете държави.

„Аз смятам, че три поколения на фамилията, които пътуват заедно, ще бъдат оценени от китайците. Това е добър опит за семейство Обама и добра възможност за китайците да придобият представа за американско семейство”, поясни началникът на щаба на първата дама на САЩ Тина Чен, която е китайка по произход.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | автономни системи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини