Строят театър в софийското метро

Една от залите на станция „Джеймс Баучер” ще бъде превърната в сцена за представления

От есента софиянци ще имат възможност да ходят на театър в метрото. Пространството на станция „Джеймс Баучер” ще бъде превърнато в сцена за представления и концерти, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Идеята е на ръководителя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и главният архитект на София Петър Диков.

Столична община вече има договорка със Съюза на артистите за съвместна работа по проекта. Предвижда се театърът да бъде в една от залите на метростанцията. Големината на помещението, което ще бъде превърнато в сцена, е около 900 кв.м. По думите на главния архитект Петър Диков залата ще поема поне 400 зрители.

Проектоимето на театъра е на Христо Мутафчиев – Модерен Театър „Метрополитен”. Посетителите ще могат да ползват буферния паркинг към станцията, който побира над 600 автомобила. В театъра ще се играят и представления за деца, които ще са през деня, а вечерните ще бъдат за възрастни. Освен постановки, залата ще се използва и за концерти.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Столична община | метро