Съдия Ненков: Има нещо гнило в Конституционния съд

Достойният съд не се сгъва и не прекланя глава пред силните на деня, категоричен е конституционният съдия

"Последните решения на Конституционния съд (КС) са смущаващи. Става въпрос за тези за Пеевски и за Пламен Цеков. Има нещо гнило и повече няма да мълча. Достойният съд не се сгъва и не прекланя глава пред силните на деня". Това заяви конституционният съдия Румен Ненков в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му КС трябва да стане една отворена институция, което в момента не е така. "Предложих да се разпределят делата на случаен принцип, но това не се случи. Предложих да се отчитаме на публични брифинги, и това не се случи", обясни Ненков. Той не скри, че в КС има дела, които отлежават от години. "По този начин се създава една възможност да се изкаже съдът в точно определен период", добави още  конституционният съдия.

Според Ненков това, което се иска, е парламентът да бъде безконтролен. Относно корупцията, той каза, че не вярва да се плаща на съдии. "Подозирам по-скоро лични връзки. Корупцията не е само взимане на пари, може да е възможност за кариерно израстване или личностен комфорт", заяви още Румен Ненков.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: корупция | конституционен съд | преизчисления

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини