46 лева средна сметка за ток в Западна България

Потреблението през ноември е нараснало с 26% в сравнение с октомври, обявиха от ЧЕЗ

12:21 18.12.2014

Консумацията на електроенергия в Западна България е нараснала с 26% през ноември в сравнение с октомври тази година. Средното потребление за клиентите на ЧЕЗ миналия месец е 247 квтч при 196 квтч за предходния отчетен период. 

Статистиката показва, че през зимата консумацията на електроенергия традиционно отбелязва ръст от 30-40% спрямо потреблението през септември. Това се отразява и върху размера на месечните фактури. Средната сметка за  потребителите в Западна България за ноември е 46 лева при 34 лева за предишния месец.

„Консумацията е основен фактор при формиране на сметката за ток. Затова призоваваме към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност“, каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

За да помогне на своите клиенти при посрещането на разходите им за електроенергия през отоплителния период, от миналата година ЧЕЗ предлага услугата „Персонален съветник“. Потребителите, които имат нужда от разсрочване на плащанията,  могат да получат индивидуален план за плащане на вноски, съобразно индивидуалните им възможности. Потребителите, които искат да заявят услугата „Персонален съветник“, могат да го направят чрез заявление в Центровете за обслужване на клиенти в Западна България. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ток | потребление | електроенергия | ЧЕЗ | сметки | реки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини