Тирбул инвестира €15 млн. в Сливен

Модернизацията ще позволи увеличаване на капацитета с до 50%

10:07 17.11.2014

"Тирбул" планира да инвестира 15 млн. евро в млекопреработвателното си предприятие в Сливен, пише в днешния си брой Капитал Daily. Гръцката компания ще вложи средствата в нови производствени помещения и оборудване през следващите две години.

Според собственика Димитриос Сарандис, приблизително 3 млн. евро ще струват новите сгради, 7 млн. евро ще бъдат вложени в автоматизацията и механизацията на производството, а между 3 и 5 млн. евро ще се използват за закупуване на нови немски машини. Модернизацията ще доведе до освобождаване на част от 130-те души персонал, предимно нискоквалифицираните, а на тяхно място ще бъдат ангажирани специално подготвени за новите мощности кадри.

Благодарение на инвестицията ще бъде усвоено производството на меки сирена. Досега компанията произвежда различни видове твърди сирена, заготовка за производство на кашкавал и извара. Обемите на производство ще нараснат с 50% до 24 месеца.

От дружеството подчертават пред изданието, че то изкупува мляко от над 70 български ферми и преработва по 120 т. мляко дневно, заемайки лидерска позиция по млекопреработване в страната. За последните десет години компанията е инвестирала в България над 20 млн. евро, а над 80% от продукцията на сливенското предприятие е предназначено за износ.


Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Капитал Daily

Етикети: износ | мляко | инвестиция | сирене | предприятие | 13 октомври | индустриалци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини