"Алея на книгата" 2015 финишира в София

Срещата между книгите и читателите е в центъра на столицата

13:22 08.09.2015

Последната спирка от книжното пътешествие „Алея на книгата” е София. Най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната ще се проведе от 8 до 13 септември и ще спре в центъра на столицата. Организатори са Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Столична община.

В края на лятото, срещата между книгите, читателите, писателите и издателите в България, ще се състои в съвсем нова градска атмосфера – под фенерите на обновения  бул. „Витоша“, съобщават организаторите на събитието. Откриването на Алеята ще бъде на 08.09.2015 от 17:00 ч.

В пешеходната алея между ул. „Солунска“ и ул. „Алабин“ ще има 15 шатри и над 40 изложители. Както всяка година част от „Алея на книгата“ ще е и Литературният кът със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, както и работилници за деца.

За трети път София е домакин на единственото по рода си изложение „Алея на книгата“ в страната. Множество книжни предизвикателства, както и съпътстваща събитието културна програма предстоят за столичани. 

„Алея на книгата“ е част от Културния календар на Столична община за 2015 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | книги | Telstar 18 | Бизнес радар | Мсвати Трети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини