И Google изкара приложение за споделено пътуване

RideWith стартира услугата си в Израел

19:37 06.07.2015

Google стартира пилотна програма за споделено пътуване в Израел, чрез помощта на компанията си за онлайн картографиране Waze. Тя ще позволи на потребителите да плащат на шофьорите малки такси, за да ги откарат до работа или до друго място, предаде Reuters.

Новото приложение е наречено RideWith и ще използва навигационната система на Waze, чрез която ще научи маршрутите, по които шофьорите преминават най-често и да ги свърже с тези, по които хората се возят най-често в една и съща посока.

Google купи базиранатa в Израел Waze, която използва сателитни сигнали от смартфони, за да предлага информация за трафика в реално време. Сделката беше сключена преди две години и е стойност близо 1 млрд. долара.

Шофьорите ще бъдат ограничени само до две пътувания на ден и няма да могат за печелят заплата от RideWith, твърди източник на компанията. Това разграничава услугата от бизнеса на Uber, където водачите спокойно могат да изкарат пари от пътуванията си.

Waze не очаква да разполага с достатъчно водачи, за да отговори на първоначалното търсене.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | мобилни приложения | европейски акции | Пьонгчанг | Роб Уeйнрайт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини