НКЖИ ремонтира 42 обекта

До края на годината ще бъдат усвоени около 71 100 000 лева

Снимка: Стоян Йотов
15:54 04.10.2015

През 2015 г. в Поделение „Железен път и съоръжения“ на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) се извършват ремонтни дейности на общо 42 обекта. До края на годината ще  бъдат усвоени около 71 100 000 лева. Това каза пред "Икономика" инж. Милчо Ламбрев, генерален директор на ДП НКЖИ.

Към момента по Проект № 3 за „Ремонт на железния път и съоръженията за поддържане на достигнатите скорости“ със средства от капиталовия трансфер се изпълняват два обекта – ремонт на междугарието Курило - Реброво и изграждане на пешеходен подлез в междугарието Захарна фабрика - Горна баня. С изграждането му се дава възможност на живущите от кв. Овча купел и кв. Горна баня, да преминават безопасно под железопътната линия.

Със средства от инфраструктурни такси през 2015 г., Поделението изпълнява общо 17 обекта. До края на годината за тях ще бъдат усвоени около 46 150 000 лв. Напълно завършени са три обекта, а към момента се работи по 9 обекта. Извършват се ремонтни и възстановителни дейности в  междугарията Черниче – Пейо Яворов; Черна гора – Чирпан, Чирпан – Свобода и Свобода – Михайлово; укрепване на слабо място в междугарието Лакатник – Елисейна; укрепителни и отводнителни дейности в гара Плачковци.

С тежка пътна механизация се работи по отсечки в участъците между гарите Твърдица и Чинтулово и между гарите Русе и Янтра.

В поделение „Сигнализация и телекомуникации“, през настоящата година се работи по 9 обекта от Проект 4 „Модернизиране на осигурителни системи и прелезни устройства”. Те се изпълняват със средства от капиталов трансфер на обща стойност 7 580 000 лева.

Тези са предвидени за пресъоръжаване на 20 броя ръчни бариери с автоматични прелезни устройства (обектът е завършен); инженеринг на осигурителна техника; изграждане на оптична кабелна мрежа и цифрова апаратура. Предвидена е и рехабилитация външно осветление жп гари с енергоспестяващи осветители, както и изграждане на видеонаблюдение на 10 броя прелези и 12 жп гари. 

Ремонтните дейности, които извършва Поделение „Електроразпределение“ през 2015 г. се финансират със собствени средства, в размер на над 6 900 000 лв. Те се влагат за намаляване на авариите по контактната мрежа, чрез подмяна на контактен проводник и носещо въже и ремонт контактната мрежа.

С цел да се осигури по-качествено електроснабдяване се извършва модернизация на тяговите подстанции в Мездра, Бов и Завет.

В Компанията се извършват ремонтни дейности в междугарията Клисура - Христо Даново и Подвис-Прилеп. Финансирането за тях е в размер на 13 280 000 лв, осигурено от капиталов трансфер.

През настоящата година със средства от капиталов трансфер в размер на 4 790 000 лв. по Проект №20 „Преустройство на възлови жп гари в съответствие с европейските изисквания“, се изпълняват ремонтни работи по 36 обекта, а към момента със собствени средства НКЖИ финансира изпълнението на 51 обекта на стойност  над 1 758 000 лв.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НКЖИ | ремонти | удостоверения | ClaimCompass | топ 20

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини