Съдия изпълнител нахлу в ТВ7 с полиция (обновена)

Намерението е да бъдат спрени сървърите, което ще спре и излъчването на телевизията

Снимка: БГНЕС
13:38 29.04.2015

Частен съдебен изпълнител, полиция и спец части са влезли в сградата на ТВ7. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии, предаде БГНЕС.

Рано сутринта в 6.30 часа хамали са влезли в сградата на телевизията заедно с частен съдия изпълнител.

В момента представители на Корпоративна търговска банка /КТБ/, 6-то РПУ и спец части описват техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правят опити да бъдат спрени сървърите на медията, което ще спре нейното излъчване.

Засега е ясно, че описът на вещите, които да бъдат изнесени, е направен от синдиците на КТБ.

Обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ 7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване. 

Журналисти от медията и дошли граждани направиха жива верига, за да бранят телевизията от полицията.

Междувременно бТВ съобщи, че TV7 е учредила особен залог на оборудването в телевизията за кредит към КТБ, според информация от камарата на частните съдебни изпълнители. Според тях изпратената на мястото Кристина Димитрова, представена за частен съдебен изпълнител, е техен адвокат. 

Синдиците на КТБ са поискали по Закона за особените залози да им се предадат тези заложени вещи. Реалният частен съдебен изпълнител Неделчо Митев е изпратил покана за доброволно предаване, както и списък със заложените вещи. 
14-дневният срок е изтекъл и според частния съдебен изпълнител е трябвало да се премине към принудителното предаване на заложеното имущество.

ТВ7 и News7 предават от телевизията на живо. Можете да гледате тук.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: спиране | полиция | ТВ7 | Студена война | най-студени градове | талант

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини