Tesla с рекордни продажби в Китай

Компанията ще стартира продажбите на Model X SUV през 2016 г.

22:05 26.10.2015

Американският производител на електронни коли Tesla Motors Inc. отчете най-високите си тримесечни продажби в Китай през тази година от юли до септември. В момента компанията се подготвя да стартира продажбите на своя нов  Model X SUV през следващата година, пише Bloomberg.

Tesla е продала 1345 автомобили в Китай през третото тримесечие на годината, което завърши през септември. През първото тримесечие компанията е продала 797 бройки, а през второто - 883. Общият брой на продадените от нея автомобили достигна 3025 за първите девет месеца от годината, твърди Гари Тао говорител на Tesla в Пекин.

Продажбите в Китай биха могли да се изравнят с тези в САЩ в интервал от 5 до 6 години, каза изпълнителният директор Илон Мъск в интервю за новинарска агенция Xinhua. Автомобилният производител ще започне продажбите на своя спортен модел Model X в страната през първата половина на 2016 г., отговаряйки на търсенето от страна на потребителите.

На Китай се падат около 11% от световните продажби на Tesla през третото тримесечие. През август Мъск обяви, че тази година Tesla ще произведе между 50 000-55 000 коли Model S и Model X, а следващата година капацитетът на производствените линии ще е 1600-1800 автомобила на седмица.

В бъдеще се предвижда да се разработи и нискобюджетен Model X.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | автомобили | продажби | потребители | регион | Note 9

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини