Централна гара София ще бъде завършена през март 2016 г.

62 млн. лв. струва ремонта на жп гарата, заяви ръководителят на проекта Ивайло Дженев

Снимка: Стоян Йотов

62 милиона лева е стойността на ремонта на Централна гара София. Това заяви Ивайло Дженев, ръководител на проекта „Рехабилитация на Централна гара София“, предаде репортер на Economic.bg.

Инвестицията е осъществена с 85% европейски средства и 15% държавно финансиране.„Ще се опитаме максимално да усвоим отпуснатото европейско финансиране до края на програмния период“, заяви Ивайло Дженев.

Очаква се строително-монтажните дейности по жп гара София ще приключат през месец януари 2016 г., това заяви Ивайло Дженев, ръководител на проекта.


„Ремонта на Централна гара върви относително успешно. Имаме леко закъснение от два месеца в блоковете А и Б, свързани с по-сериозното конструктивно укрепване в източната страна на гарата“, добави още той.

През март месец 2016 г. се очаква жп гарата да е напълно завършена и пусната в експлоатация за пътуващите.


Дженев заяви, че промените се движат основно в три области – конструктивни дейности, подобряване на енергийната ефективност на сградата и архитектурното обновление. „До момента е осъществена около 75% от строителната дейност по гарата. Направени са всички инсталации в източното и западното крило на сградата“, съобщи Ивайло Дженев.

В района на жп гарата ще има зала, която ще се дава под наем за различни мероприятия като концерти и спортни състезания.

Инж. Ивайло Дженев е ръководител на проектите "Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата – "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София", "Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа" и "Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик - II-ри етап.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | транспорт | НКЖИ | реконструкция | ремонти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини