България има право да съди Гърция за блокадата

В последните години над 30-40 000 гръцки фирми са дошли в България

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
10:59 05.02.2016

България е в правото си да съди Гърция за блокадите по границата, тъй като те създават сериозен проблем за международните отношения, и особено за нея. Протестите са основателни, но не трябва да се провеждат по този начин. Това каза гръцкият бизнесмен Атанасиос Сотириадис в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него предсрочните парламентарни избори не са решение, а само допълнителни разходи за държавата.

„Пенсионната реформа е много несправедлива“, заяви бизнесменът. По думите му Гърция се е превърнала в „зомбирана държава, която работи само за да плаща лихви на европейците.“

Той изтъкна още, че правителството трябва да направи повече, за да гарантира събирането на данъчните приходи. Бизнесменът коментира бежанския проблем в Гърция, като изрази мнение, че трябва да се въведе механизъм, който да спира влизането на бежанци на гръцка територия.

Според него страната ни е атрактивна за гръцките фирми и печели много от новите условия на бизнес в Гърция. В последните години над 30-40 000 гръцки фирми са дошли в България. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | Гърция | съд | граница | блокада | загуби | нови документи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини