Куба – една от най-желаните дестинации на Карибите (снимки)

Остров на културата и нахлуващата глобализацията

22:31 10.05.2016
В последните години Куба се превърна в една от най-желаните дестинации на Карибите, не само заради нейната история и невероятните културни забележителности, но и заради девствената красота на плажовете и кораловите рифове.

Страната е неустоимо привлекателна със своята епична колониална архитектура, красива природа, страстни млади салса танцьори, стенописи на Че Гевара, плажове, покрити с бял ситен пясък, полюшващи се поля със захарна тръстика.

На места страната изглежда точно както е изглеждала по времето на ембаргото. Въпреки това е един остров с уникално историческо наследство, плаващ сред море от нахлуваща глобализация.

Пътуването из Куба може да ви донесе всичко – от отпиването на моджитос в Аll inclusive курорта във Варадеро до остъргването на прахта и излъскването на обувките ви извън Каса де ла Традициона в Сантяго. Ще видите сериозен контраст между заобикалящите ви неща. Точно заради това и туристическият сектор процъфтява.

Economic.bg представя впечатляващи снимки от Куба – островът на културата и на нахлуващата глобализация.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забележителности | снимки | дестинация | галерия | Агенция за пътна безопасност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини