Московски призова за спиране на контраблокадата

Хуманитарната криза се задълбочава, подчерта той

15:30 21.02.2016

Призовах днес българските превозвачи да вдигнат контраблокадата на пунктовете с Гърция. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски, цитиран от "24 часа". Според изданието, преди това той е разговарял с премиера Бойко Борисов, който настоял за подобна мярка.

"На първо място сме хора", каза Московски, уточнявайки, че в момента колоните достигат до 30-40 км, блокираните коли са около 8000 и хуманитарният проблем се задълбочава с всеки изминал час. Хората нямали никакви хигиенни условия, възможност за почивка и нормална храна.

"Моля да бъда извинен, ако съм си изпуснал нервите и съм казал нещо по-остро, но аз съм български министър на транспорта, не съм гръцки министър на фермерите", емоционално заяви Ивайло Московски.

Пред журналисти министърът представи накратко хронологията с кризата на българо-гръцките пунктове, като подчерта, че от българска страна са използвани всички възможности за разрешаването на проблема.

"Отговорът, който получаваме от гръцка страна, е че ситуацията е извън техния контрол", допълни той.

Все пак Московски обяви, че до час блокадата трябва да падне. Той е разговарял с гръцките фермери и е получил уверението им, че ще пуснат движението в едно от платната.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | Ивайло Московски | граница | WeekendGo | увеличение на цените | цени в България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини