Опашка от инвеститори в българско село заради минерални извори

Наши и чужди бизнесмени искат да ползват живителната течност и да построят хотели в района

Kmeta.bg 19:30 17.02.2016

Куп инвеститори проявяват интерес към двата сондажа с минерална вода в разложкото село Елешница. Наши и чужди бизнесмени искат да ползват живителната течност и са готови да построят хотели в района заради термалните извори.

„Хотелиери и собственици на къщи за гости, които вече имат бизнес тук, също не спират да питат как и кога ще могат да ползват минерална вода. Това обаче няма как да стане в близките месеци. Трябва да започнем процедура за обособяването на санитарно-охранителна зона около сондажите, а това ще отнеме доста време. Чак тогава ще може да се издават разрешителни за водоползване", разкри кметът на селището Сашо Мицин, цитиран от Kmeta.bg.

Преди месец Върховният касационен съд реши стадионът в село Елешница и сондажите на минерална вода да се стопанисват от община Разлог. Това развързва ръцете на местната власт да кандидатства по различни проекти за развитието на туризма в населеното място. Частни фирми имаха претенции за собственост на сондажите и стадиона.


Цялата новина прочете тук
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвеститори | транспортиране на астронавти | смяна на стрелките

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини