Путин готви личен охранител за наследник

Примамка за медиите или следващият президент на Русия?

10:19 24.04.2016

В Русия се носят слухове, че президентът Владимир Путин подготвя за свой наследник 43-годишния генерал Алексей Дюмин, който е оглавявал личната охрана на руския президент, написа във финландския в. Kanava специалистът по Русия и писател Юка Малинен.

През месец февруари той неочаквано бе назначен за губернатор на Тулска област от руския президент. Малинен смята, че по такъв начин той се учи на гражданско и икономическо управление.

Владимир Путин бил станал все по-подозрителен към старите си другари, тъй като те вече са натрупали опит, изградили са авторитет и са станали независими. Именно затова млад мъж като Дюмин щял да бъде абсолютно лоялен и зависим от руския президент.

"Неочакваното предаване на властта на нов човек с неопетнена репутация би могло да спаси управляващата коалиция, както това стана и когато Путин дойде на власт". Малинен посочва, че спекулациите за избирането на Дюмин на президентския пост през 2018 г. и слуховете за назначаването на Кудрин за министър-председател говорят за криза в правителството.

"Безизходната ситуация се влошава и все по-разгорещено се обсъжда "проблемът 2018 година", пише Стандарт. В същото време писателят допуска, че Дюмин може да е само примамка за медиите, а реалното решение да бъде съвсем друго.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: криза | партия | Успешните компани | 3500 Heavy Duty | Boing 737 | изтегляне на автомобили | Бразиля

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини