Рейтингът на Оланд падна до рекордно ниско ниво

Нито един от предшествениците му в историята на Петата република, не е имал такава степен на неодобрение

19:38 18.04.2016

Рейтингът на френския президент Франсоа Оланд падна до рекордно ниско ниво, пише френското издание Le Journal du Dimanche.

Според проучване, проведено от института IFOP, броят на противниците на политиката на Оланд е 85%, в това число 46% са "много недоволни" от работата на президента, а 39% - "по-скоро недоволни".

Рейтингът на популярност на Оланд в момента възлиза на 14%, докато само 2% от анкетираните казват, че са "много доволни" от действията на президента, а 12% - "по-скоро доволни".

Сред причините за недоволство от президента респондентите споменават липсата на резултати в икономическата и социалната политика, високите данъци и прекалено голямото внимание към бежанците.

Изданието пише, че според изчисления, нито един от предшествениците на Оланд в историята на Петата република, създадена във Франция през 1958 г., не е имал такава степен на неодобрение за година преди президентските избори.

По-рано ръководителят на партията "Национален фронт" Марин Льо Пен обяви плановете си да се кандидатира за президент на Франция.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рейтинг | Франция | Франсоа Оланд | проучване | програма на The Founder Institute

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини