Сан Франциско – красив, разноцветен и либерален (галерия)

Вижте един от най-скъпите градове в САЩ

21:35 23.04.2016
Повечето градски райони са пълни с небостъргачи, сивота, стъкло и стомана. Има обаче и малки градове, които могат да ви оставят без думи със своето разнообразие и цветове. Сан Франциско е един от тях.

Той е един от най-скъпите градове в САЩ, но въпреки това е и едно от най-предпочитаните места за живот.

Красивият залив на Сан Франциско е най-дългото пристанище в света. 

Санфранциският залив е отделен от Тихия океан чрез емблематичния висящ мост Golden Gate, който свързва града с градчето Саусалито на северния бряг. Мостът е висок 67 метра. Щом стъпите на него ще усетите как се клати, но бързо ще забравите за това, след като видите спиращата дъха гледка, която се открива пред вас.

На 2,4 км от брега се намира остров Алкатраз, който е известен като бивш федерален затвор. Там са държани някои от най-опасните престъпници на САЩ през 1930-те и 1940-те години. Въпреки че е имало няколко опита за бягство, никой не е успял да избяга от острова.

Някои от кварталите в града са бизнес ориентирани като Финансовия район и Даунтаун, а в други живеят само богаташи като Телеграф Хил, Марина, Нои Вали, Президио, Пасифик Хайтс и други. Заради големия брой азиатци, които живеят в Сан Франциско, има и китайски квартал.

Градът е известен и със своя гей-квартал Катро и мащабния гей фестивал, който се организира всяка година.

Центъра на Сан Франциско през нощта

Вероятно сте срещали тази известна гледка от парка Алермо Скуеър към уникалните къщи Painted ladies. В заден план се вижда Пирамида Трансамерика и част от центъра на Сан Франциско.

Неслучайно, въпреки че е скъп, Сан Франциско е едно от най-предпочитаните места за живот в САЩ. Той е либерален град, пълен с хора от различни страни, на които предоставя хиляди възможности и ги пленява с красотата си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | град | област Хасково | терористично нападение | модерна търговия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини