Трафикът на мигранти докарал на каналджиите €6 млрд.

При този мащаб на миграция, печалбата ще се утрои

Престъпните организации, които прекарват нелегално мигранти, са спечелили миналата година до 6 милиарда евро, най-вече от дейност из Европа, съобщи в свой доклад Европол, цитирана от Ройтерс.

Според доклада, трафикът на хора е най-бързо растящият престъпен пазар в Европа, доближаващ този на наркотиците. Прогнозите са този оборот (от 6 милиарда евро) де се удвои или утрои, ако мащабите на сегашната миграционна криза се запазят и през 2016г.

Над 12 000 са заподозрените лица за 2015г., идентифицирани от Европол и полицейските сили в европейските и други страни, които се занимават с нелегалната дейност.

Заподозрени са близо 40 000 души от над 100 страни, основно от България, Египет, Унгария, Ирак, Пакистан, Полша, Косово, Тунис, Румъния, Сърбия и Турция, отбелязва Франс прес. Сред криминалните дела на престъпниците са изработването на фалшиви документи и подкупване на длъжностни лица. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Европол | Тодор Ангелов | онлайн компании | поевтиняване на жилищата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини