Южна Осетия с референдум за присъединяване към Руската федерация

Той ще бъде организиран от републиката през 2017 г.

Южна Осетия ще организира референдум за присъединяване към Руската федерация през 2017 г. Изявлението бе подписано от президента Леонид Тибилов и председателя на парламента Анатолий Бибилов.

Страната, самопровъзгласила се за независима република, иска да осигури стабилна обществено-политическа обстановка.

В официалното изявление за обществено допитване се посочва, че гласуването ще се проведе след предстоящите президентски избори в страната.

Южна Осетия е историко-географска област в Северна Грузия, бивша автономна област, самопровъзгласила се за независима република, но само частично призната. От 1922 до 1990 г. тя образува Южноосетинската автономна област.

Независимостта на републиката е призната единствено от Русия през 2008 г, а през 2009 г. и от Никарагуа, Венецуела, Тувалу и Науру, от частично признатата Абхазия и непризнатите Нагорни Карабах и Приднестровие.

Грузия, към която страната принадлежеше, отказва да признае независимостта на държавата и да използва в официалните документи нейното име. Грузинските власти обикновено ползват названието „Самачабло“ (по фамилията на княз Мачабели, управлявал тези земи през 1785–1801 г.), въведено в употреба от президента Звиад Гамсахурдия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: референдум | присъединяване | хромбук | кадастрална карата | покритие на кадастъра

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини