Един от най-известните циркове в САЩ прекратява представленията си (видео)

Последното представление ще бъде през май

17:26 15.01.2017
Завесата се спуска за една от най-старите циркови трупи в САЩ, станала известна със слогана си "Най-великото шоу на Земята". Причините за затварянето на цирка на Ringling Brothers и Barnum & Bailey са спад в продажбите на билети и високите разходи за поддръжка, съобщава BBC. 

След 146 години на манежа и участие в филм, спечелил награда Оскар през 1952 г., циркът ще затвори врати през май. "След дълга оценка и обсъждане, аз и семейството ми взехме трудно бизнес решение, че циркът ще проведе заключителните си изяви през май," се казва в изявление от Кенет Фелд, директор на Feld Entertainment, който управлява цирка от края на 1960-те години. 

Новината беше приета от феновете с разочарование, но с удовлетворение от активисти, водещи кампания от десетилетия срещу измъчването на животни в цирка. Организацията за защита на правата на животните PETA обяви, че това е края на най-тъжното шоу на света за дивите животни и настоява и другите трупи, които използват животни, да последват примера, защото това е знак за променящите се времена.  През 2016 г. след дълги дела със природозащитници, циркът прекрати участието на слонове в представления си и ги изпрати в център за защита в щата Флорида.

Циркът става световно известен през 1952 г., когато участва във филма „Най-великото шоу на земята", който печели през 1952 г. две награди Оскар. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Оскар | цирк | Танд | Оя | Бардейов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини