400% ежегоден ръст на турските туристи в Банско

Курортът ни участва на изложения в цяла Европа, Близкия изток и Русия

12:08 27.11.2016

Туристите в Банско се увеличават с всяка изминала година. Най-бързо се покачва броят на посетителите от Турция, който расте с 400% всяка година. Това обяви кметът Георги Икономов на заседание на икономическата комисия към Националното сдружение на общините (НСОРБ).

Още преди 5 г. местната власт и туристически бранш са анализирали пазара и са предприели мерки за сближаване с туристически агенции в южната ни съседка. Вложени са доста усилия да се направи сериозна реклама на планинския ни курорт.   

„Започнахме целенасочени действия и агресивна туристическа реклама на курорта ни в Турция, като присъстваме лично на туристически борси в една от най-големите борси ЕМИТ в Истанбул, включително и в Измир. Каним и посрещаме туристически туроператори и агенции, вестници, медии на среща и обиколка из Банско. Това даде невероятен ефект с ръст 400% всяка година на туристи от южната ни съседка“, обясни кметът на курортния град Георги Икономов.

Курорът системно се рекламира в изложения из цяла Европа, Близкия изток и Русия. „За 2016 г. Банско е участвало в 12 изложения, сред които Брюксел, Турция, Македония, Сърбия, Македония, Румъния, Израел, Гърция. Сега предстои участие и представяне на ски курорта ни на борса в Русия, както и Татарстан – един съвсем нов пазар за нас, на който ще стъпим“, съобщи кметът.

Признанията за положения труд също не закъсняват. „Оценка за положените усилия в развитието и популяризирането на туризма в Банско са двете престижни награди, които получих. Едната ни бе връчена в австрийския курорт Кицбюел, с което градът отново доказа, че е запазена марка, след като за четвърта поредна година бе обявен за ски курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия. Обявяването ни за европейски град на спорта за 2017 г. също е огромно признание за нас“, обобщи Икономов.

Банско 2 дни бе домакин на второто заседание на постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм към на Националното сдружение на общините на република България, която председателства кмета на община Банско.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | Русия | Турция | ръст | реклама | НСОРБ | туристи | награди | Банско | Георги Икономов | контрол върху храните

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини