Финландска верига за бургери навлиза в България

През 2017 г. Hesburger ще открие поне 4 обекта

Най-голямата верига ресторанти за бързо хранене във Финландия и балтийските републики – Hesburger стъпва на българския пазар. Първият й собствен обект ще бъде в гр. Ловеч и се очаква да отвори в началото на 2017 г. 

Преди това ще отвори ресторант в Стара Загора, който няма да е на собствен терен. Плановете на веригата са да стартира поне 4 обекта през следващата година, като общата инвестиция за това ще възлиза на 3 – 4 милиона евро. Така ще бъдат създадени около 60 – 70 нови работни места.

Hesburger планира да използва българските доставчици на продукти и суровини. "Намерението ни е в България да работим с колкото може повече местни производители. Единствено основната съставка на нашите бургери, Hesburger сосовете, ще бъде внасяна от Финландия. Тя се произвежда в собствената ни фабрика и представлява тайната на страхотния вкус на нашите бургери", казва Иева Салмела, Директор бизнес развитие в Hesburger.

Консултантската компания за имоти Colliers, която се занимава в момента с търсенето на обекти на Hesburger споделя, че компанията се е насочила към сравнително големи регионални градове и към придобиване на обекти на главни търговски улици. 

Историята на Hesburger започва през 1966 г., когато веригата открива първия си обект в гр. Наантали. През 1980 г. отваря първият ресторант, носещ името Hesburger в Турку. След това компанията продължава развитието си, както на местно, така и на международно ниво. Към днешна дата, Hesburger притежава над 430 обекта във Финландия, балтийските републики, Германия, Русия и Украйна. Във веригата работят над 6700 служители. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | работни места | инвестиции | Крис Хюс | капиталов трансфер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ