Ключови компании загубиха интерес от покупката на Twitter

Налага се компанията да обмисля други решения, ако не се намери купувач

12:00 09.10.2016

Ключови потенциални покупатели на Twitter са загубили интерес към сделката на фона на натиск от своите инвеститори. Както пише Bloomberg, позовавайки се на близки до преговорите източници в петък, ръководството на дружеството е трябвало да се срещне с консултанта по продажбата, но срещата е била отменена.

По-рано перспективата за закупуване на Twitter разглеждаха Google Inc., Salesforce.com Inc. и Walt Disney Co. И трите фирми са се консултирали с банки за това дали да придобият социалната мрежата. Сега вече е малко вероятно да отправят оферта, коментира източникът на изданието.

Търсене на фирма за купуване на компанията започва, след като цената на акциите на Twitter започнаха да отчитат понижение няколко последователни тримесечия. Twitter получил предложение от потенциален купувач, който използва услугите на Goldman Sachs Group Inc. и Allen & Co., за да приключи сделката през септември. Основателят Джак Дорси се противопостави на продажбата, а членът на Съвета на директорите Ев Уилямс подкрепи възможната сделка.

Twitter вече обмисля други решения, като например продажбата на неосновни активи, каза източникът близък до Bloomberg.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компании | Twitter

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини