НАП вече получава по-бързо информация за глобите от КАТ

Електронната система ще осгурни по-ефективно събиране на просрочените задължения към бюджета

17:17 03.11.2016

Започва електронен обмен на данни между НАП и системата за събиране на публичните вземания на и системата на МВР за наложените санкции при нарушения на правилата за движение по пътищата, съобщиха от НАП.

Новата електронна система позволява НАП  да получава по-бързо информация за задълженията на шофьорите към КАТ. От приходната агенция обръщат внимание да се спазват точно указанията за попълване на платежните нареждания. Така плащанията ще бъдат отразени коректно и няма да се стига до действия по принудително събиране или други неприятни ситуации.

Обменът между електронните системи на двете институции ще осигури идентичност на данните за задълженията и плащанията по актовете и ще спести много ръчни операции на служителите им. Очаква се електронната система да подобри взаимодействието между НАП и МВР за по-бързо и ефективно събиране на просрочените задължения към бюджета.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | КАТ | МВР | задължение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини