Нови снимки на лимузината на Путин

Вече е ясно как ще изглеждат два от автомобилите от проекта "Кортеж"

22:18 09.02.2017
Руският научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) е подал заявка за патент на дизайна на два от автомобилите от проекта "Кортеж", които ще бъдат използвани от най-високопоставените лица в Русия. Единият от автомобилите е седан, а другият кросовър. Седанът ще бъде предназначен най-вече за превозване на президента на Русия Владимир Путин. По неофициална информация лимузината ще бъде с 6-литров турбомотор, развиващ около 800 к.с. Двигателят е на Porsche с 9-степенна автоматична скоростна кутия. В кросовърът ще се вози охраната на държавния глава, в близост до седана. Автомобилите ще се предлагат под марката Aurus, която е комбинация от Aurum (злато) и Russia (Русия), пише automedia. Снимките на бъдещите автомобили са публикувани на сайта на руската Федерална патентна служба. Очаква се да бъдат произведени общо 12 лимузини до края на 2017 г. 

Върху изработката им работят около 130 компании, 50 от които са чужди. Сред тях са Haldex, Brembo, Valeo, Daniel Herz, U-shin, LTD и други. 

Все още не са разкрити детайлите на двата модела. Известни са единствено имената на инженерите и дизайнерите, работили по тях. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | проект | светофар