5000 нови работници търсят фирмите от Пловдив

Компаниите от „Тракия икономическа зона“ започват срещи с кандидати от региони с висока безработица

13:09 12.01.2017

Над 5000 работници търсят предприятията от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ) през 2017 г. Тази цифра включва над 3000 нискоквалифицирани работници, така и специалисти със средно специално или висше образование.

В края на 2016 г. стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели, опериращи в района на Пловдив.

По време на Информационните дни на кариерата представители на „Сенсата Технолоджис България“, „АББ България“, „Белла България“, „Кауфланд България“, Либхер Хаусгерете – Марица, „Биомашиностроене“ и „Галакси Инвестмънт Груп“ ще се срещнат с потенциални кандидати от общини с висока безработица.

Срещите с работодателите ще се проведат както следва:

24 януари (вторник) – Ловеч, хотел „Президиум Палас“, 17:00 - 20:00

28 януари (събота) – Сливен, Читалище „Зора“, 10:00 - 13:00

04 февруари (събота) – Стамболийски, Читалище „Н. Й. Вапцаров“, 10:00 - 13:00

10 февруари (петък) – Монтана, хотел „Огоста“, 17:00 - 20:00

11 февруари (събота) – Бяла Слатина, Читалище „Развитие-1892“, 10:00 - 13:00

Представители на компаниите ще присъстват на събитията, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. При готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място. Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Ключово е изграждането на жилища за индустриални работници, което предстои по проект на „Клъстер Тракия икономическа зона“.

Организаторите от JobTiger, с подкрепата на фондация „Тръст за социална алтернатива“ и „Клъстер Тракия икономическа зона“, ще проведат предварителни срещи, както в градовете на събитията, така и в близки населени места, на които ще разяснят на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите. Избрани са общини, с равнище на безработица по-високо от средното за страната. С най-висок процент безработица са общините Бяла Слатина и Криводол, съответно 40.36% и 44.47%.

Подготвителни срещи: Ловеч – 19 януари; Сливен – 25 януари; Перущица – 30 януари; Кричим – 31 януари; Стамболийски – 01 февруари; Лом – 06 февруари; Кнежа – 06 февруари; Койнаре – 07 февруари; Монтана – 07 февруари; Криводол – 08 февруари; Мизия – 08 февруари; Бяла Слатина – 09 февруари.

От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието.

Подробен график, както и актуална информация за проекта можете да откриете на официалната страница на инициативата – http://plovdiv.careerdays.bg/
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работници | градове | Пловдив | срещи | WeChat Pay | Абдула Алшеби

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини