Президентът отложи връчването на мандат на РБ

Датата е преместена в знак на съпричастност с трагедията в Хитрино

12:19 11.12.2016

Държавният глава отлага връчването на мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок  в знак на съпричастност с трагедията на гражданите в Хитрино.

В знак на съпричастност с трагедията на жителите на Хитрино и във връзка с обявения на 12 декември Ден на национален траур, президентът Росен Плевнелиев отлага връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок.

Конституционната процедура за връчване на мандат за съставяне на правителство на Парламентарната група на Реформаторския блок ще бъде изпълнена от държавния глава в 11.00 часа на 13 декември, вторник.

Реформаторският блок официално е третият политически субект в този парламент, който ще има право да опита да състави кабинет. Президентът Росен Плевнелиев вече обяви публично, че ще формира служебно правителство, ако и трите партии върнат мандата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Росен Плевнелиев | мандат | Гражданският съвет на Мексико | Судан | Hon Hai

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини