Строят най-дългата крайбрежна алея в света

Булевардът ще се използва и за спортни състезания

20:40 20.08.2016

На остров Лансароте (Канарски острови) ще изграждат най-дългия крайбрежен булевард в света. Пешеходната пътека ще свързва Коста Тегисес, основната туристическа зона на острова - Пуерто дел Кармен, и центъра на града Аресифе.

Дължината на булеварда ще бъде 26 км. Използването му ще е позволено не само за пешеходци, но и за колоездачи и любители на ролерите. 

Улицата ще има не само функцията на "алея", но също така ще се превърне във важна връзка, благодарение на разширенията, свързващи главния път с морето и летището, както и туристически обекти.

Според авторите на проекта, към новия булевард проявяват интерес организатори на различни спортни състезания - бягане, велосипедистите, скейтъри и др.

След като булевардът бъде напълно изграден, той ще бъде най-дългата (26.63 км) крайбрежна пешеходна пътека в света, далеч пред конкурентите от Ла Коруня (13 км ) и Атлантик Сити (Ню Джърси, САЩ, 9,5 км).
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: свят | нови изтребители | GLOBAL REPTRAK | създаване на www

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини