Тръмп планира да депортира 3 милиона имигранти

Новият президент се отказа от заплатата си

08:54 14.11.2016

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп се отказва от президентската си заплата, това заяви той по време на първото си телевизионно интервю като президент пред CBS. Тръмп добави, че дори не знае колко печели президентът.

"Мисля, че трябва по закон да получавам поне $1 годишно, значи ще го получавам“, каза Тръмп, а журналистът му поясни, че се отказва от  $400 000 годишно.

Тръмп ще стане третият президент в историята на САЩ, който да няма взима заплата, пишат американски медии. Хърбърт Хувър и Джон Ф. Кенеди и двамата са дарили заплатите си за благотворителност.

Новоизбраният президент първо заяви, че няма да взима заплата още по време на предизборната кампания през септември 2015 г. и заявки, че отказът от заплатата за него „не е голяма работа".

Тръмп заяви още, че планира да депортира или вкара в затвора от 2 до 3 милиона имигранти без документи, живеещи в Америка. Той заяви, че ще започне това, което може да се окаже най-голямата масова депортация в съвременната история, обещавайки незабавно да депортира рекорден брой хора от страната.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | заплата | Доналд Тръмп | имигранти | президент

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини