Два луксозни автомобилни центъра отварят в София

Клиентите на Jaguar Land Rover и Volvo ще могат да се възползват от всички услуги в премиум обстановка

Два нови центъра за луксозни автомобили ще отворят в София. Те са насочени към клиентите на Jaguar Land Rover и Volvo и ще предоставят комплексно обслужване – големи изложбени пространства, сервиз, консумативи, зони за употребявани автомобили и др. Това обявиха инвеститорите от „Мото Пфое“ при първата копка на обекта, предаде репортер на Economic.bg.


Двата луксозни автомобилни комплекса са събрани в обща локация, разположена на Околовръстния път на София, близо до Северната скоростна тангента. Общата площ на парцела е 53 дка, а двата центъра ще се простират на около 20 хил. кв. м. Новият обект трябва официално да отвори врати в началото на 2018 г., а инвестицията е около 20 млн. лв.


Инвеститор е официалният вносител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България – „Мото Пфое“. Компанията има повече от 20-годишна история в България и е най-успешният автомобилен дилър у нас.


Комплексите ще бъдат сред най-модерните в Централна и Източна Европа. Те ще отговарят на най-високите съвременни стандарти, ще разполагат със свръхмодерни технологии, така че да посрещнат нуждите дори на най-взискателните клиенти. Това ще е първата самостоятелна локация на Jaguar Land Rover и Volvo в България.


„Целта ни е тези 2 проекта да се превърнат в най-красивата перла на автомобилостроенето и неговото представяне в цяла Югоизточна Европа“, заяви съуправителят на „Мото Пфое“ Димо Николов.


Двата автомобилни центъра ще разполагат с няколко електрозарядни станции от последно поколение, така че да посрещнат нуждите и на собствениците на електромобили. „Електромобилите вече са основен приоритет на всички автомобилни производители, така че изграждането на тези станции е нещо задължително и има важна роля в нашата стратегия“, отбеляза съуправителят на компанията Атанас Фурнаджиев.


Двата комплекса ще предлагат и зона за употребявани автомобили с доказан произход, а инвеститорът ще изгради за своя сметка цялата необходима инфраструктура на новия обект.


Това е третата локация на „Мото Пфое“ в София, след тези в жк. „Люлин“ и жк. „Младост“. „От няколко години сме наясно с нуждата от трета локация в София. Световната икономическа криза забави инвестиционните ни планове, но ето, че днес започваме изграждането на нашия трети обект в София“, заяви собственикът на компанията Филип Пфое.


Фое припомни думите на баща си Карл-Хайнц Пфое от 1995 г., при отварянето на първия обект на компанията в жк. „Люлин“. „Вярваме в бъдещото развитие на България и знаем, че предприемаме правилен ход, защото винаги искаме да бъдем с една крачка пред потребителските очаквания“, заявява основателят на „Мото Пфое“.


„Новият ни обект ще отговаря на най-модерните тенденции в развитието на технологиите и ще предлага на клиентите много високо качество на обслужване, което ще надхвърли техните очаквания“, отбеляза сина му Филип Пфое.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | София | инвестиция | клиенти | луксозни автомобили | Volvo | центрове | електрозарядни станции | Мото Пфое | Jaguar Land Rover