Facebook строи мини град в Менло Парк

Новият кампус ще има 1500 жилища, магазини и обществени зони

19:02 11.07.2017
Зоната в залива на Сан Франциско се превърна в най-горещия имотен пазар, тъй като технологичните компании продължават да се разширяват и това доведе до драстичен скок в цените на имотите и недостиг.

За да облекчи този натиск, Facebook обяви планове за изграждане на жилищен и обществен парк, който ще носи името Willow Campus. Той ще включва 1500 жилища (15% от които ще се предлагат на по-ниски от пазарните нива) и 125 000 кв. метра търговски площи, включително голям супермаркет, аптека и търговски обекти.Проектът ще прави нюйоркското архитектурно студио ОМА, съобщава Architectural Digest.

Новият кампус ще бъде разположен в съседство със седалището на Facebook в град Менло Парк, върху земята, където се е намирал бившия Технологичен парк на града.

Facebook се надява, че с проекта ще разреши не само жилищните проблеми, но и тези с трафика. Според проектантите от ОМА новият кампус "има потенциал да окаже влияние върху бъдещето на регионалния транспорт, жилищата и околната среда".

Компанията обяви, че ще инвестира десетки милиони долари в проекта.Facebook ще го реализира на няколко етапа, започвайки с жилища, магазини и супермаркет, които се очаква да бъдат завършени до 2021 г. Следващите фази ще бъдат разгръщани на всеки 2 години.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: строителство | проект | facebook | жилища | град | магазини | кампус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини