Германска компания инвестира $10 млн. в украинския бизнес

Фондът EEGF III инвестира в експортно ориентирани производства, особено в леката и хранително-вкусовата промишленост

19:07 14.08.2017
Дъщерно дружество на германската банкова група KfW реши да отпусне 10 млн. долара за развитие на малките и средни предприятия в Украйна, информира германското посолство в Киев.

"Германската компания за инвестиции и развитие DEG, дъщерно дружество на KfW, влага 10 млн. долара във фонда Emerging Europe Growth Fund III (EEGF)"- информира посолството, обяснявайки, че чрез него ще улесни достъпа до дългосрочно финансиране na малкия и среден бизнес в Украйна.

Така Германия ще затвърди позициите си като един от най-големите инвеститори в Украйна, смятат от ведомството. 

Според ръководителя на DEG за Източна Европа и Централна Азия Тилман Круз "германският ангажимент е сигнал към други частни и институционални инвеститори."

Фондът EEGF III инвестира в експортно ориентирани производства, особено в леката и хранително-вкусовата промишленост. В допълнение, той се фокусира и върху средните предприятия в областта на електронната търговия и здравеопазването. 

От посолството на Германия в Украйна съобщиха, че имат намерение да увеличат капитала на фонда до 150 млн. долара. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | Германия | бизнес | Украйна | предприятия | фонд | Deg

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини