Изгоря покривът на емблематичната спирка "Вишнева" в София (снимки)

Причините за огъня все още не са ясни

Снимка: "Спаси София", Facebook
07:48 19.07.2017
Покривът на емблематичната къщичка на трамвайна спирка "Вишнева" се запали. Сигналът е подаден в 5:17 часа тази сутрин, съобщиха от МВР. Причините за огъня все още не са ясни. От МВР поясняват, че в нея са съхранявани инертни материали за поддръжка на трамвайните релси.Пожарникарите се борят да спасят любимата на стотици софиянци спирка. Според полицията вероятно става дума за умишлен палеж от клошар.

Организацията "Спаси София" призова общината да възстанови емблематичния обект в първоначалния му вид и да започне да се грижи истински за него."Няма да допуснем и тук наследството на София да бъде оставено да се разруши. Ф-жо Йорданка Фандъкова, Транспорт за София, Градска мобилност, от вас очакваме личен ангажимент, че всички щети ще бъдат отстранени и къщичката възстановена и поддържана", написаха от "Спаси София" в страницата си във Facebook. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | пожар | спирка | Вишнева

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини