НАП стартира нова лотария с касови бележки и големи парични награди

Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лева в брой

13:08 26.06.2017
До два месеца ще започне втората лотария на НАП с касови бележки, която ще е с нови и по-големи награди, съобщават от приходната агенция. В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност.

Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой.

Участието в играта става чрез регистрация на касови бележки на сайта на НАП. 

Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път. С касовите бележки хората гарантират потребителските си права и осъществяват граждански контрол върху търговците.

При плащане за покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка, напомнят от НАП.

Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | награда | касови бележки | лотария

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ