НЕК е следващата институция, в която влизат ДАНС и прокуратурата

Разследва се безстопанственост и сключване на неизгодни договори за външни услуги

09:01 26.04.2017
Днес сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график. Това каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова в ефира на NOVA. Тя отказа да назове директно коя е институцията, но по неофициална информация на медията това е Националната електрическа компания (НЕК).

„Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори за външни услуги при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, каза Арнаудова.

Вчера спецслужбите влязоха в Агенция „Пътна инфраструктура“, където са установени злоупотреби с държавни средства и безстопанственост. Ощетяването на бюджета е над 50 млн. лв.

По рано прокуратурата и ДАНС влязоха в Комисията за енергийно и водно регулиране, където в продължение на няколко дни се изземват документи. Там съмненията са свързани с определянето на цената на природния газ, който от началото на април поскъпна с близо 30%.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НЕК | прокуратура | ДАНС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини