Отпада едно изискване към кандидатстващите за инвестиция клас А

В резултат на промените ще бъдат намалени разходите и времето на заявителите

16:57 31.08.2017
Компаниите, кандидатстващи за сертификат за инвестиция клас А, Б и приоритетен инвестиционен проект, вече няма да предоставят документ за наличието или липсата на задължения. Министерството на икономиката, след преглед на сега изискуемите документи, е установило, че това удостоверение може да се предоставя от Националната агенция за приходите (НАП) на Българската агенция за инвестиции (БАИ) автоматично по служебен път.

Към момента са предвидени две възможности - документът да се представя лично от заявителя или да бъде събиран по служебен път от БАИ, но само ако заявителят е заявил това в заявление.

От икономическото министерство посочват, че правят тази промяна в изпълнение на решението на Министерски съвет от 23 юни, с което се възлага на министъра на икономиката да приеме мерки за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса чрез премахване на изискването за предоставяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител.

В резултат на промените ще бъдат намалени разходите и времето на заявителите за подготовка и окомплектоване на необходимите документи за сертифициране на инвестиционните проекти, във връзка с отпадането на задължението за предоставяне на посочения документ, пише в мотивите към наредбата.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: регулации | административна тежест | Емил Караниколов | инвестиция клас А

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини