Президентът на Азербайджан и съпругата му посетиха българския щанд в Баку

През 2016 г. България е посетена от близо 5400 азербайджански граждани, което е ръст от 68% спрямо 2015 г.

11:46 07.04.2017

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева посетиха българския щанд на международното туристическо изложение AITF в Баку, което се провежда от 6 до 8 април 2017 г. Те разговаряха с българските представители и приветстваха усилията за насърчаване на двустранните отношения в областта на туризма между държавните институции и бизнеса.

AITF е водещото международно туристическо изложение в Кавказкия регион и тази година се провежда за 16-и път. Министерството на туризма организира националното представяне на България с информационен щанд от 63 кв. м в рамките на Програмата за национална туристическа реклама за 2017 г. Той е разположен на най-добрата локация в центъра на изложбеното пространство. Свои оферти и програми демонстрират туристически фирми и община Варна.


Борсата в азербайджанската столица се провежда със съдействието на националното Министерство на културата и туризма и Световната организация по туризъм към ООН. Експото е отворено за професионалисти и масовата публика, като участват над 330 компании от 29 страни.

По данни на НСИ през 2016 г. България е посетена от близо 5400 азербайджански граждани, което е ръст от 68% спрямо 2015 г. Основното търсене на пазар Азербайджан е към традиционния летен и зимен продукт на България. С големи възможности за развитие са също СПА услугите, природният туризъм и cити туровете.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | туризъм | посещение | Азербайджан | Илхам Алиев | Мехрибан Алиева | изложение | щанд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини