Прокуратурата откри кой подпали Кресненското дефиле

Щетите от огромния пожар, който няколко дни бушува край Кресна, са за около 3.3 млн. лв., но се очаква да нараснат

16:53 29.08.2017

Причината за големия пожар край Кресненското дефиле е изхвърлена неизсгасена цигара от пастира Костадин Митев. 30-годишният мъж е излязъл да пасе стадо говеда край село Мечкул и запалил цигара, но стадото се разпръснало и той хвърлил цигарата, за да догони кравите. Митев е видял, че избухва голям пожар и се опитал да го изгаси сам, но не е успял, след което се е обадил на кмета на близкото село Брежани, но не е признал, че той е виновен за пожара.

Разказът е на на районния прокурор на Благоевград Борислав Ковачки, цитиран от „24 часа”. До последно извършителят е отричал пред разследващите да е виновен за пожара, но след като са му представени доказателства, той е признал вината си. Прокуратурата ще поиска постоянното му задържане в ареста.

Щетите от огромния пожар, който няколко дни бушува край Кресна, са за около 3.3 млн. лв., но се очаква да нараснат след експертиза на компетентните органи. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пожар | Кресна | причина | цигара

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини