„Умен“ вендинг автомат продава алкохол и оръжие (видео)

Начинът на проверка на вашата идентичност е различна най-разпространената в момента

14:03 14.07.2017

Биометричната идентификация може да подпомогне продажбата на различни стоки, който се набавят на ограничени места. От „умен“ вендинг автомат може да си закупим стоки като алкохол, биеприпаси и канабис (там, където е легализирана за продажба и употреба).


Това е възможно благодарение на компанията American Green, чиято идея е била първоначално автомата да продава марихуана. Но машината е проектирана да продаде почти всичко, което се нуждае от проверка - от навършена възраст, рецепта до чисто съдебно минало.

Но машините не проверяват пръстовия отпечатък, а профил на вашите вени т.е. начина, по който са подредени те, оформени и как преминават през пръста ви. Това се оказва по-уникален начин от пръстовия отпечатък, който може да бъде подменен по няколко начина. Разбира се, за да си купите нещо от тези вендинг автомати, трябва да се регистрирате предварително.  


От компанията твърдят, че техните устройства са достатъчно надеждни, защото при производството им се използва повече метал за обков, както и камери и охрана. В САЩ American Green е финализирала преговорите с няколко казина, където ще бъдат разположени "умните" вендинг машини. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: оръжие | марихуана | вендинг автомат | биометричната идентификация

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини