Армията тренира за парада на 6 май (снимки)

Вижте изтребителите и вертолетите в полет

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
12:15 03.05.2018
Армията започна подготовката за военния парад, с който ще отбележи 6 май - Деня на храбростта и своя патронен празник.

Тази година традиционният парад ще бъде по-мащабен от предишните, тъй като се честват 140 години от създаването на Българската армия.

Очаква се по улиците да премине много повече техника. Например танк Т-72, бронирани машини БМП-1 и БМП-23, а в небето ще прелетят изтребител МиГ 29, вертолети Ми 17, Ми 24, "Кугър" и други."Гвоздеят" в програмата на парада ще бъде представянето на пусковите установки от зенитно-ракетни комплекси C-300, C-125, C-200.Военният парад ще започне в 9.30 ч. сутринта на 6 май, неделя, на площад "Батенберг" в София. Ще бъде воден от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. 

Провеждането на парада се очаква да струва над 500 000 лева.Заради започналите от днес тренировки на военните сили, се забранява управлението на дистанционно управляеми летателни системи (дронове) в периода на провеждане на тренировките на ВВС от 3 до 6 май и по време на самия парад. Забраната е въведена с цел гарантиране на безопасността на участващите военни вертолети и самолети, както и за да бъде предотвратен възможен нежелан инцидент в район със струпване на много хора, съобщиха от Министерството на отбраната.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: изтребители | Гергьовден | 6 май | вертолети | военен парад | Българска армия | тренировки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини