БЗНС сменя политическото си семейство

Земеделците на Николай Ненчев излизат от Реформаторския блок

15:52 18.11.2017
Българският земеделски народен съюз (БЗНС) с лидер Николай Ненчев напуска Реформаторския блок, с който две години участваше в управлението при втория кабинет „Борисов“. Сега БЗНС става част от обявената по-рано платформа „Български манифест да Европа“. В нея вече участват "Да, България", ДСБ, Зелените и ДЕОС.

БЗНС е силно притеснен от събитията, които се случват в политическия живот на България в последните месеци. Очевидно е, че демократичната общност не е представена в българския парламент. Държавните институции излъчват опасни антидемократични, антиевропейски послания, пише в позицията на партията на Ненчев и поставя за цел пред БЗНС съвместно с Движение "Да, България", ДСБ и другите демократични партии "да изгради траен и устойчив политически съюз и да участва в инициативата "Български манифест за Европа".

БЗНС счита, че РБ е изпълнил своята роля в демократичния политически процес, се посочва още в съобщението.

В края на октомври беше съобщено, че БЗНС остава в рамките на Реформаторския блок заедно с движение България на гражданите, СДС, Български демократичен форум и "Глас народен".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ДСБ | зелените | Реформаторски блок | Да България | Николай Ненчев | БЗНС | ДЕОС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини