Daimler планира да се раздели на три отделни компании

Програмата по преструктурирането ще струва милиарди

18:40 20.10.2017
Германският автомобилен производител Daimler планира да се раздели на три отделни компании. Идеята на индустриалния гигант е да отдели едно от друго трите си основни звена. Едната компания ще обхваща пътническите автомобили, втората - бизнесът с автобуси и камиони, а третата - с финансови услуги, предадоха световните медии. 

Компанията все още не е взела финално решение за разделяне на бизнеса си, тъй като планът не е окончателно одобрен от мениджмънта и борда на директорите, както и от акционерите в Daimler. 

Изпълнителният директор на компанията Дитер Цетше заяви, че изследването за създаване на нова структура в Daimler цели да провери дали компанията е максимално подготвена за предизвикателствата на новата автомобилна ера.

"Който се стреми към устойчиви конкурентоспособност и приходи, трябва постоянно да се развива и адаптира към бързо променящите се условия - технологични, културни, както и структурни", подчерта Цетше.

Вероятно програмата по преструктурирането ще струва милиарди, но Daimler вярва, че ползите ще си заслужават толкова сериозната инвестиция.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компании | преструктуриране | разделяне | Daimler

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини