Един камион на Tesla ще използва ток колкото 4000 домакинства

Това показва ново проучване на водещ европейски енергиен консултант

19:43 30.11.2017
Едно зареждане на новият камион на Tesla ще се нуждае от електричеството, необходимо за 4000 домакинства. Това показва ново проучване на Aurora Energy Research, публикувано от Financial Times. 

Според данните с едно 30-минутно зареждане, камионът ще може да измине около 650 км. пробег, което възлиза на 1600 кВт. Новите зарядни станции на компанията Megacharger трябва да осигуряват 10 пъти повече количество заряд, в сравнение с обикновената система на Tesla. 

Изпълнителният директор на изследователската компания Джон Федерсън смята, че е нужен по-задълбочен анализ относно развитието на електрическите превозни средства, както и на електропреносната мрежа. 

За момента от Tesla отказват коментар по темата. По-рано в свое изявление основателят на компанията Илон Мъск бе обявил, че ще използва соларен панел за зареждане. Голяма част от системата на Tesla частично се захранва от възобновяема енергия. 

Очаква се изцяло електрическият камион да се появи на пазара през 2019 г., когато компанията вече трябва да е започнала инсталирането на Megacharger системата, пише automedia.bg.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ток | Tesla | камион | Megacharger

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини