ГЕРБ иска Конституционният съд да се произнесе за Истанбулската конвенция

Искането е подписано от 75 депутати от ПГ на ГЕРБ

15:51 08.02.2018
Политическа партия ГЕРБ внесе в Конституционния съд искане за преценка на съответствие на Истанбулската конвенция с конституцията. 

Искането беше внесено от председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов и народния представител от ГЕРБ Тома Биков. 

Данаил Кирилов обясни, че основанията за искането са записани в конституцията и в Закона за КС, съобщава БГНЕС. 

Искането е подписано от 75 депутати от ПГ на ГЕРБ. Към искането са приложени и всички получени в НС становища по конвенцията. 

„Първо сме анализирали всички отрицателни становища, а след това сме дали и нашите аргументи "за". Смятаме, че с това искане максимално изчерпателно сме представили проблема и ситуацията пред конституционните съдии. Разяснили сме споровете, свързани с понятията, които касаят взаимодействията с Конституцията“, коментира Данаил Кирилов. 

"Смятаме, че КС с решение ще даде най-обективната правна експертиза и заключение за това дали ИК съответства на Конституцията", подчерта той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конституционен съд | ГЕРБ | Данаил Кирилов | Истанбулска конвенция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини