HP окончателно придоби бизнеса с принтери на Samsung за $1.05 млрд.

Като част от сделката сега HP ще получи достъп до 6 500 патента в областта на печата

Снимка: Pixabay
18:57 01.11.2017
Технологичният гигант HP съобщи в сряда, че е финализирала сделката за закупуването на бизнеса с принтери на Samsung Electronics на стойност 1.05 млрд. долара. Придобиването ще разшири портфолиото на HP и ще позволи на компанията да се намеси на пазара на А3 (размер на хартия) машините за копиране, равняващ се на 55 млрд. долара. 

Предимството, което компанията изтъква, е свързано с типа на машините, които биват определени като многофункционални и лесни за употреба, но същевременно предлагащи високо качество на производителността. 

С тази крачка HP имат амбицията да възродят пазара на принтери и по тази причина целта им е да съберат на едно място най-добрите и най-ярките таланти в индустрията

“Заедно ще изградим над 30-годишна история на лидерство сред принтерите, за да ускорим нашата стратегия, да разтърсим пазара с нови възможности и да предоставим на клиентите и партньорите си уникални и високоиновативни решения за печат“, обяснява Дион Уайслър, президент и главен изпълнителен директор на HP. 

Новината за придобиването се появи за първи път през септември миналата година. 

Като част от сделката сега HP ще получи достъп до 6 500 патента в областта на печата, собственост на Samsung. Компанията ще се сдобие и с близо 1 300 изследователи и инженери, експерти в областта на лазерната технология, образната електроника, консумативите и аксесоарите.

Като част от споразумението е предвидено още Samsung да направи капиталови инвестиции от 100 млн. до 300 млн. долара в HP чрез покупки на открития пазар.

Междувременно производителят на персонални компютри и принтери разглежда и триизмерния печат като потенциално поле за растеж. Уайслър коментира пред CNBC миналия месец, че HP навлиза в 3D принтирането, за да се справи с неизбежните пазарни трусове. 


HP обяви в сряда, че ще предостави финансова насоченост за повикванията си за печалба за четвъртото тримесечие. Преди това ръководни кадри от компанията заявиха, че са предпазливо оптимистични, които се насочват към следващата година.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | hp | бизнес | сделка | принтери | придобиване | финализирана

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини